Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en zet een grote wok op het gas.

    Doe het in een kom en doe daar de tuinkruidenbouillon en boemboe saté kruiden bij.
  2. Goed mengen.

    Doe wat in de wok en voeg vervolgens het toe.
  3. Bak dit op een half pitje tot het vocht uit het gehakt begint te lopen en blijf de grootste klonten gehakt in kleinere stukjes hakken met een houten spatel.
  4. Zodra er geen rood gehakt meer is en het een hele lichte kleur bruin is geworden kan je het gas zo hard mogelijk zetten om het gehakt eventjes snel wat bruiner te bakken.

    Na een minuut of twee goed roeren is het gehakt mooi bruin geworden en kan de roerbakmix erbij.
  5. Het gas mag weer zachter want de groenten hoeven alleen een beetje verwarmd te worden.
  6. Meng de groente goed met het gehakt en de 'jus' van en gehaktvocht en houdt alles een minuut of twee op een laag pitje.
  7. Voeg wat ketjap toe om het geheel wat verder op smaak te brengen.

    Giet de pasta af als deze gaar is en doe deze dan in de wok erbij.
  8. Goed doorroeren zodat de smaak van de groente en het gekruide vlees overgenomen worden door de pasta.

    Tip:
  9. Voeg geen zout toe aan de volkorenpasta tijdens het koken.
  10. Het geheel gaat toch bij elkaar en je wilt niet dat het gerecht te zout wordt (of dat je te veel natrium binnenkrijgt).
  11. Ook kan je als je bang bent voor te veel vet het gehakt vervangen door kip.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor koken uit een pakje hoef ik geen recepten, zelfs niet als er twee verschillende pakjes gebruikt worden. En gehakt rullen in olijfolie???
Cornelis 16 juni 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1075 kcal
53%1075 kcal
Vetten
85 g.
121%85 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%1 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oosterse pasta (voor sporters, redelijk gezond)