Oosterse salade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Kook de glasnoedels of .
  2. Haal de garnalen even door de en bak ze dan een paar minuten.
  3. Snijd 1/2 in blokjes.
  4. Laat de uitlekken.
  5. Snijd de in heel dunne reepjes en de lenteui in ringetjes.
  6. Leg op een schaal de uitgespreid.
  7. In het midden van de schaal komen de noedels.
  8. Overgiet de taugé met heet water en strooi taugé, , en de helft van de langs de randen van de noedels.
  9. Leg aan 1 kant de garnalen en aan de andere kant roosjes van de .
  10. Doe in een beker een flinke scheut (5 eetlepels) en oestersaus, balsamico azijn, een mespuntje gehakte of knoflookpoeder, mespunt (naar smaak) sambal en 3 eetlepels gembersap uit de pot.
  11. Door elkaar mengen en naar smaak zout toevoegen.
  12. Is het te zuur of te zout dan nog wat gembernat en toevoegen.
  13. Is het te zoet dan nog wat oestersaus en/of zout toevoegen.
  14. Strooi de resterende over de noedels, leg de reepjes op de noedels en schenk over alles (ook vlees, garnalen etc.) sliertjes dressing.
  15. Garneer met blaadjes .
25
25
25

Variaties op Oosterse salade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oosterse salade
VariatieAantalGang
Warme oosterse salade1Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
255 kcal
12%1020 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
52 g.
20%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oosterse salade