Op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. Breng de in een laagje koud water met wat zout aan de kook.
    Kook ze op een matig hoog vuur, met een deksel op de pan, in ca. 20 minuten gaar en laat ze droogstomen.
    Pel en snipper intussen de .
    Schil ondertussen de , verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes van 5 cm.
    Verhit de 50 gr.
  2. in een koekenpan en bak hierin de in ca. 3 minuten.
    Voeg de appelstukjes toe en bak deze 2 minuten mee.
    Verwarm de room.
    Neem de en voeg de gebakken en appel toe en stamp ze fijn met de pureestamper.
    Klop er de warme room door tot de puree de gewenste dikte heeft.
    Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat .
    Verhit de rest van de en de in een koekenpan en bak hierin de stukjes balkenbrij aan beide zijden krokant.
    Bestrooi de visfilet met wat zout en wentel ze door de .
    Verhit de geklaarde in een koekenpan en bak hierin de filets aan beide kanten in ca. 4 minuten goudbruin (de velkant eerst).
    Kook de aceto en de in een steelpannetje op een laag vuur in, tot een dikke stroop.
    Breng met een schone kwast een laagje stroop aan op de borden, leg de zeebaarsfilet op de stroop, verdeel de hete bliksem over de borden en steek er de balkenbrijdriehoekjes in.
    Snijd de in zeer dunne plakjes (krullen) en bestrooi ze met wat fijn en witte versgemalen peper.
    Leg de ganzenleverkrullen zo laat mogelijk om de filets.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en geklaarde boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, geklaarde boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, geklaarde boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
334 kcal
16%1336 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Op de huid gebakken zeebaars met hete bliksem