Opa

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Taartvorm
  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Schil de in partjes en doe er wat en citoen over.

    Meng in een kom de met de , de en een klein beetje .
  2. Als het goed is gemengd, voeg je een voor een de toe.

    Let wel op dat het ei eerst goed vermengd is met het beslag voor je de volgende erin doet.
  3. Doe vervolgens de met een spatel door het mengsel.

    Vet een taartvorm in en doe wat beslag op de bodem van de taartvorm zodat deze bedekt is.
  4. Verdeel de helft van de appelpartje over het beslag en dan wat krenten en .
  5. Een beetje warm maken in de magnetron en dit over de krenten verdelen.
  6. Dan het geheel bedekken met de rest van de appelpartjes.
  7. Hierover de rest van het beslag doen.
  8. Appeltaart in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius bakken tot deze goudbruin is (50-60 minuten).
  9. Je kunt het ook controleren door een satestokje in de taart te prikken.
  10. Als deze warm is en er blijft geen beslag aan zitten dan is de taart klaar.

    Als de taart uit de oven is, de bovenkant besmeren met en daarna de bovenkant bestrooien met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Opa's appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het ziet er zeer lekker uit, maar hoe groot is de taartvorm?
boogschutter100 11 november 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
958 kcal
47%3832 kcal
Vetten
47 g.
68%188 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
57 g.
64%228 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Opa's appeltaart