Opgerolde cake met slagroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De scheiden.
  2. Zorg ervoor dat er geen eidooier tussen het eiwit komt en dat je de eiwitten in een schone niet vette kom opvangt.
    De eiwitten stijf kloppen met mixer en in scheuten toevoegen.

    Pas als de goed is opgenomen, dan pas de volgende scheut .
  3. Daarna een voor een de dooiers toevoegen.
    Daarna de en beetje bij beetje meel toevoegen.
  4. Nu niet meer mixen, maar met spatel omscheppen.

    Bekleed je bakplaat met bakpapier en schep het beslag hierop.
  5. Strijk het een beetje uit tot een grote lap.
  6. Bak dit in 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

    Haal de cake uit de oven en bestrooi dit met .
  7. Leg hier een grote vel bakpapier op en keer het geheel snel om.

    Verwijder nu de eerste laag bakpapier en snijd de lelijke en donkere randen weg.
  8. Rol nu de nog hete cake losjes op en laat het afkoelen.
  9. Klop intussen je stijf.
  10. Rol nu de afgekoelde cake weer open en bestrijk het geheel met en daarna .

    Rol de cake weer op en laat je cake even opstijven in de koelkast.
  11. Met een scherpe kartelmes snijden en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Opgerolde cake met slagroom heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hoeveel gram zit er in een kop, of welk kopje gebruik je?
Zeinab 25 december 2012
Er horen geen dooiers bij.
Nico 3 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
74 kcal
3%296 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Opgerolde cake met slagroom