Opgerolde kastanjecake

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Het deeg:
  2. Klop met behulp van de mixer 4 , de en een snufje tot een schuimige massa.
  3. Roer er met een houten lepel de gezeefde en 1 theelepel doorheen.
  4. Beboter een bakblik.
  5. Bekleed het met bakpapier en beboter ook het bakpapier.
  6. Bestuif het bakpapier met en leg het beslag erop.
  7. Plaats het blik 12 minuten in een oven op 180 gradenC.
  8. Haal het uit de oven en draai het om boven een doek.
  9. Verwijder het bakpapier.
  10. Vulling:
  11. Kook de in water met een snufje en 1 laurierblaadje.
  12. Giet ze af wanneer ze zacht zijn en doe ze over in een koekenpan met een scheutje , de vanillesuiker en 3 eetlepels .
  13. Laat ze zo lang op het vuur staan totdat het een dikke créme is geworden.
  14. Laat de créme afkoelen en roer er vervolgens de en 1 eetlepel doorheen.
  15. Snijd de onregelmatige randen van de cake recht, bestrijk hem met in water verdunde , smeer de kastanjecréme erop en rol hem op.
  16. Wikkel er een stuk bakpapier omheen en zet de cake enkele uren in de koelkast voordat u hem serveert.
  17. Snijd de cake in regelmatige plakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanille suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, slagroom, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en vanille suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Opgerolde kastanjecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hoeveel water doe je dan bij de marasquin om te verdunnen?
Betty 15 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
371 kcal
18%2226 kcal
Vetten
8 g.
12%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%324 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Opgerolde kastanjecake