Opgevulde wiite kool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Kook de witte (let er wel op dat je de bladeren van de witte in zijn geheel kookt) totdat deze gaar is.
  2. Doe er wel een beetje zout bij.
  3. Giet af en laat goed uitdruipen.
  4. Kook de en laat ook uitdruipen.
  5. Mix de tot kruimels en meng dit onder het gehakt samen met 1 rauw en voeg er enkele soeplepels bij.
  6. Meng dit goed.
  7. Nu neem je 1 of 2 bladeren van de witte (naar gelang de grootte) en leg je er wat van het gehaktmengsel op en rol deze dan op.
  8. Normaal 1 a 2 rolletjes per persoon.
  9. Pel de en snijd deze in stukjes (haal er de pitjes uit).
  10. Snijd de in stukjes.
  11. Neem nu een grote kookpot en doe er wat boter in.
  12. Stoof de totdat deze lichtbruin wordt en doe er dan de bij en een glas water.
  13. Laat het geheel gedurende een half uur lichtjes doorkoken en voeg er af en toe wat water bij.
  14. Als de gaar zijn, doe je er het blikje bij en laat je dit nog wat inkoken.
  15. Kruid nu af met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat (naar eigen smaak).
  16. Leg er de rolletjes witte in en laat nog even goed doorkoken.
  17. Serveer dit met aardappelpuree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
511 kcal
25%2044 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Opgevulde wiite kool