Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Rooster de in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de schoon en snij deze in dunne ringen.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Schil de en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengeng met de achterzijde van een mes.
Wrijf de , knoflook, , , kentumbar, en tot een mooie kruiden pasta.
Kook de tong in een pan met 2 ltr water en wat in bijna 2 uur zachtjes gaar.
Haal de tong uit de pan, pel er de huid vanaf en verwijder het keelstuk.
Snij de tong in dunne plakken.
Verhit wat in een wok en fruit het kruidenmengsel licht aan.
Voeg de , sereh, djeruk purut en daun toe.
Breng het geheel aan de kook.
Schep het geheel regelmatig goed om, om aanzetting te voor komen
Voeg er de plakken tong aan toe.
Schep de tong goed door het geheel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bebek Rendang (gestoofde eend in kokosmelk)450m
-
Recept
Opor Tahu Telor Daging (tahu-vlees-ei gerecht)425m
-
Recept
Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)42u
-
Recept
Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)41u15m
-
Recept
Ajam Surabaya (gestoofde kip in kokosmelk)41u
-
Recept
Gestoofde paprika420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 98 kcal | 4% | 392 kcal |
Vetten | 9 g. | 12% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |