Ora Arik (gekruide groenten met eieren)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- De groenten schoonmaken, wassen en in smalle reepjes of in stukjes snijden (behalve de taugé).
De in de wok verhitten en de groenten in gedeelten roerend ± 3 minuten roerbakken.
Schuif de groenten, als dat kan, naar een kant van de wok, of haal ze met een schuimspaan eruit en houd warm.
Fruit nu de in de in de wok en doe daarna de ketjap erbij.
Laat alles even zachtjes doorkoken.
Roer ondertussen de in een kom los en voeg dan de 3 eetlepels toe evenals , , en en meng goed.
Schenk het eimengsel bij de ketjap in de wadjang.
Dan direct de groenten er snel doorscheppen.
Zodra de gestold zijn de wok van het vuur halen.
Doe alles in een (voorverwarmde) schaal.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Orak arik (geroerbakte groenten en eieren op Indonesische wijze)445m
-
Recept
Sambal goreng boncis telor (zeer pittig gekruide eieren met groenten)445m
-
Recept
Ketoprak (tofu met groenten)445m
-
Recept
Urap-Urap (lekker gekruide groentegerecht)450m
-
Recept
Rarawon (gekruide entrecote)445m
-
Recept
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 189 kcal | 9% | 756 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |