Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon, was ze, en snijd de groenten (behalve de taugé) in smalle reepjes of kleine stukjes.
    Verhit de olie in een wadjan of wok en voeg de groenten in gedeelten toe.
    Laat alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten bakken.
    Schuif de groenten naar een zijde van de wadjan of wok.
    Fruit de sambal in de olie op de bodem van de wadjan of wok.
    Voeg daarna de ketjap manis toe.
    Laat alles even zachtjes doorkoken.

    Roer de eieren in een kom los.
    Klop er wat zout, 4-seizoenenpeper, knoflookpoeder en serehpoeder (gemalen citroengras) door.
    Schenk het eiermengsel bij de kokende ketjap manis.
    Schep de groenten er snel door en neem wadjan of wok van de warmtebron zodra de eieren zijn gestold.
    Doe alles over in een voorverwarmde schaal.

    Garneringstip:
    Strooi er eventueel gebakken uitjes (bawang goreng) over.
25
25
25

Variaties op Orak-arik

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Orak-arik
VariatieAantalGang
Telor Orak-Arik Dengan Kecap Dan Tomat (roerei met ketjap en tomaat)1Eiergerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
126 kcal
6%504 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Orak-arik