Oranjekoek

Ingrediënten

+ -
print

Voor de koek:

Voor de vulling:

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Vet de bakplaat in, bekleed deze met bakpapier en vet dit ook in.
  2. Vouw een rand van 3 cm om en zet de hoekjes in de rand met paperclips vast.
  3. Snijd de klein in een royale kom.
  4. Voeg alle ingrediënten toe en kneed deze tot een soepel deeg.
  5. Rol de helft van het deeg uit tot een rechte lap met een dikte van een halve cm en ter grootte van de bakplaat.
  6. Leg de lap op de bakplaat.
  7. Verdeel de losgeroerde er overheen.
  8. Rol de rest van het deeg op dezelfde manier uit en leg deze lap over de spijs heen.
  9. Druk de randen aan.
  10. Bak de koek in het midden van een voorwerwarmde oven van 160 graden C.
  11. in circa 50 minuten gaar en bruin.
  12. Laat de koek afkoelen.
  13. Maak intussen het glazuur door de met het bessensap tot een glanzende massa te roeren.
  14. Strijk het glazuur met een mes over de koek.
  15. Laat het glazuur circa 60 minuten drogen.
  16. Snijd de koek in repen en neem deze van de bakplaat.
  17. Eventueel garneren met toefjes stijfgeklopte .
25
25
25

Variaties op Oranjekoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oranjekoek
VariatieAantalGang
Oranjekoek2Taart en gebak
Fryske oranjekoeke1Streekgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1023 kcal
51%4092 kcal
Vetten
64 g.
91%256 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
144 g.
55%576 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oranjekoek