Originele Hongaarse kesselgulyas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het vlees in blokjes snijden van 3 a 4 cm dik.
  2. De schillen en in halve ringen snijden.
  3. De knoflook pellen en fijnsnijden.
  4. De in een ruime pan smelten.
  5. en knoflook hierin glazig fruiten.
  6. Naar de zijkant van de pan schuiven.
  7. De vleesblokjes in de pan doen en aanbraden.
  8. Het erover strooien.
  9. Al roerend laten smoren, tot al het poeder met het vet is doordrenkt.
  10. Dan de bouillion en twee derde van de toevoegen.
  11. De pan met deksel 1,5 uur op zacht vuur laten smoren.
  12. Intussen de schoonmaken en doormidden snijden.
  13. De pellen en van pitjes ontdoen.
  14. Ze grof snijden.
  15. De aardappel schillen, in blokjes snijden en in water met wat precies gaar koken.
  16. Paprika en tomaat bij het vlees in de pan doen.
  17. Nog een half uurtje laten stoven.
  18. Met , peper en rosenpaprika op smaak brengen.
  19. De aardappel afgieten en door de gulyas roeren.
  20. De rest van de rode erbij gieten.
  21. De pan van het vuur halen en er de zure door roeren.
  22. Serveren in diepe borden.
  23. Echt stevig boerenbrood erbij geven.
  24. De Hongaren eten csipetke door hun gulyas.
  25. Kneed een deegje van 200 gram bloem met een ei en wat .
  26. Maak hier kleine vlokjes van en laat die een minuut met de gulyas meekoken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Originele Hongaarse kesselgulyas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik ben al weken bezig rozenpaprika te kopen maar bij ons in de buurt verkoopt niemand dit, waar wel?
Yvonne 29 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%1596 kcal
Vetten
4 g.
5%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Originele Hongaarse kesselgulyas