Ossehaas met bamboescheuten
- Herkomst Japan
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ossenhaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van gertvla
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Grote schaal
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in kleine dunne rechthoekjes.
- Leg deze op een dienschaal.
- Schil de .
- Schil de en snijd ze in kleine stukjes.
- Breng 2,5 deciliter water aan de kook en kook de hier 1 minuut in.
- Giet ze af en leg ze in een ovenschotel.
- Schuif ze in een oven van 120 graden C.
- en laat ze daar tot vlak voor het serveren.
- Laat de bamboescheuten uitlekken.
- Was ze en snijd ze in stukken.
- Maak de schoon en snijd ze in plakjes.
- Haal de takjes van de sterkers en was ze zorgvuldig.
- Laat ze uitlekken.
- Leg de groenten met kleine hoopjes op een grote schaal.
- Zet ook de schaal op tafel.
- Op een rechaud verwarmen we een pannetje.
- Vet dit in met het stuk spek.
- Laat hierin de een beetje bakken, doe er dan een portie van het vlees bij, laat een minuut bakken, geef er en over en .
- Voeg dan wat van elke groente toe en wat en warm dit onder roeren gedurende 5 minuten.
- Geef er dan weer over en de sakeh.
- Wacht tot het goed warm is, serveer dan meteen en begin opnieuw.
- Dit gerecht is bekend onder de naam sukiyaki. „
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 439 kcal | 21% | 1756 kcal |
Vetten | 54 g. | 77% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |