Ossehaas van de boswachtersvrouw
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Ossenhaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Schil de en snijd ze in blokjes van 1 centimeter.
- Leg deze in koud water.
- Smeer het vlees in met .
- Leg het vlees in een ovenvaste schaal.
- Snijd 50 gram in stukjes en leg deze op het vlees.
- Schuif het 25 minuten in de oven van 220 graden C.
- Giet de af.
- Smelt 50 gram in een pan,vgiet er 1 eetlepel bij en bak hierin op hoog vuur onder vaak schudden de .
- Maak de en schoon.
- Snijd ze in stukken.
- Smelt 100 gram en bak hierin de en totdat het losgelaten vocht verdampt is.
- Als ze klaar zijn en de ook, giet ze dan bij de en zet het vuur klein.
- Was de en hak die fijn.
- Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en houd deze warm.
- Voeg bij het braadvocht de witte en wat water toe.
- Schraap alle aanbaksels los, doe er bij en laat even koken.
- Passeer de saus.
- Leg de groenten om het vlees, strooi er over en geef de saus er apart bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ossehaas met bamboescheuten440m
-
Recept
Ossehaas in het groen41u10m
-
Recept
Medaillons van varkenshaas in een saus van bruin bier41u15m
-
Recept
Hamburgers op een bedje van champignons en uien425m
-
Recept
Dublin sunday van gerookte bacon en kool41u5m
-
Recept
Aardappelpuree met witlof en racks van zuiglam in rode wijn saus41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 274 kcal | 13% | 1096 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 25 g. | 9% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |