Ossenstaart á la Wellington

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bak de ossenstaarten in hete rondom bruin.
  2. Voeg de in stukken gesneden en gesnipperde knoflook toe en laat enkele minuten meebakken.
  3. Blus af met rode en laat 3 uur stoven onder gesloten deksel.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
  5. Pluk het vlees zorgvuldig van het bot.
  6. Snipper de overige , borstel de champignons schoon en kook ze kort.
  7. Was de paprika, hak de champignons en de paprika zeer fijn.
  8. Verhit de in een pan, fruit hierin de aan zonder te verkleuren.
  9. Voeg de champignons en paprika toe en laat bakken tot het vocht verdampt is.
  10. Doe er als laatste, van het vuur af, de , peterselie en ossenstaart bij en breng op smaak met .
  11. Rol het mengsel strak in plasticfolie zodat een rol van 4 centimeter dik ontstaat en bewaar deze enkele uren in de koelkast.
  12. Klop het los en smeer met behulp van een kwastje de randen van de uitgerolde plak korstdeeg in.
  13. Leg de vulling midden op de korstdeegplak en rol strak op.
  14. Leg de korstdeegplak op een bakplaat met de naad naar beneden.
  15. Besmeer het korstdeeg aan de bovenkant met losgeklopt .
  16. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden C.
  17. en bak af in 15 minuten.
  18. Snijd de rol in 4 gelijke stukken en leg ze op voorverwarmde borden.
  19. Serveer met rode portsaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
155 kcal
7%620 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaart á la Wellington