Ingrediënten

+ -
print

Mirepoix:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Sauteer de ossenstaart stukken in de met spek en
    baconafsnijdsel.
    Snijd groente grof voor de mirepoix.
  2. Voeg de mirepoix toe en
    sauteer door.
    Voeg nu de , witte en de bruine toe.
    Laat de soep 2 tot 3 uur trekken.
  3. Verwijder de stukken
    ossenstaart en haal het vlees van de beentjes.
  4. Bewaar dit
    “onder druk” in de koelkast.
    Kook de in brunoise gesneden aardappelen en wortelen
    beetgaar.

    Bruineren van de bloem:
    Zet een pan met een dikke bodem op een hoog
    vuur, voeg de gezeefde bloem toe.
  5. Zet het vuur
    laag; roer met een spatel en blijf roeren tot de
    lichtbruin is.
    Bind de soep met de gebruineerde .
  6. Schep het vet
    van de soep en voeg zo nodig meer toe.
    Passeer de soep in een fijne zeef.
  7. Ontvet de soep door het vet araf te scheppen.
    Breng de soep op smaak en voeg of toe.
    Serveer de soep met gekookte brunoise van groente en
    blokjes ossenstaart
    Dien de soep op in kleine kopjes.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Ossenstaartsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ossenstaartsoep
VariatieAantalGang
Ossenstaartsoep5Soepen
Ossenstaartsoep traditionele1Soepen
Ossenstaartsoep met kerrieroom1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
56 kcal
2%672 kcal
Vetten
3 g.
4%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ossenstaartsoep