Ossenstaartsoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van irispons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Sauteer de ossenstaart stukken in de met spek en
baconafsnijdsel.
Snijd groente grof voor de mirepoix. - Voeg de mirepoix toe en
sauteer door.
Voeg nu de , witte en de bruine toe.
Laat de soep 2 tot 3 uur trekken. - Verwijder de stukken
ossenstaart en haal het vlees van de beentjes. - Bewaar dit
“onder druk” in de koelkast.
Kook de in brunoise gesneden aardappelen en wortelen
beetgaar.
Bruineren van de bloem:
Zet een pan met een dikke bodem op een hoog
vuur, voeg de gezeefde bloem toe. - Zet het vuur
laag; roer met een spatel en blijf roeren tot de
lichtbruin is.
Bind de soep met de gebruineerde . - Schep het vet
van de soep en voeg zo nodig meer toe.
Passeer de soep in een fijne zeef. - Ontvet de soep door het vet araf te scheppen.
Breng de soep op smaak en voeg of toe.
Serveer de soep met gekookte brunoise van groente en
blokjes ossenstaart
Dien de soep op in kleine kopjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ossenstaartsoep42u30m
Variaties op Ossenstaartsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ossenstaartsoep | 5 | Soepen |
Heldere ossenstaartsoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Ossenstaartsoep met oesterzwammen | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 56 kcal | 2% | 672 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |