Snijd de ossenstaart in stukken.
Snijd het in blokjes.
Maak de schoon en snijd deze doormidden.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze grof.
Maak de selderij schoon en snijd deze in stukjes.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Bak de spekblokjes uit tot de blokjes krokant en bruin zijn.
Zet de spekblokjes apart.
Bak de stukken ossenstaart in het spekvet en de aan alle kanten bruin.
Zet de ossenstaart apart en bak in dezelfde pan (met eventueel zo nodig extra olijfolie) de blokjes selderij, wortel, , en knoflook aan tot alle onderdelen zacht zijn en beginnen te bruinen.
Voeg nu de kruiden toe en laat met de aangefruite groente even doorbakken.
Blijf wel even goed roeren.
Voeg nu de stukken vlees, de spekblokjes toe en schep het geheel goed door elkaar.
Nu doen we erbij de , even goed doorroeren, de uit blik en het tomaatconcentraat en breng dat aan de kook.
Schep het geheel nogmaals goed door
Deksel er op en alles gaat de oven in, die op 150°C was gedaan.
De pan blijft hierin 4 uren.
Wel zo nu en dan de inhoud even omscheppen om geen droge stukken vlees te krijgen.
Als het vlees zacht is, dan de pan uit de oven halen en laten afkoelen.
De volgende dag het op liggende gestolde vet verwijderen.
Het vlees van de botten halen en terug in de pan doen.
De pan weer op het vuur zetten en de inhoud aan de kook brengen.
Doe de gehalveerde preiwitten in de kokende saus en laat nog eens een ½ uur stoven.
Doe halverwege dat stoven de chocolade(30 gram) erbij plus rozijnen(3 eetlepels) en pijnboompitten(3 eetlepels).
Schep het geheel nogmaals goed door en serveer het.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en chocolade
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en chocolade
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en chocolade
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chocolade
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
Selderij
bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.