Ingrediënten

+ -
print

Voor de gremolata:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Vraag de slager om de kalfsschenkel in stukken van zo'n 3-4 cm dik te zagen.
  2. Let er op dat er goed wat vlees om het bot zit.

    Schud de schenkel, met een paar stukken tegelijk, in een papieren of plastic zak in de met wat en door elkaar.
  3. In de tussentijd verhit je genoeg in een braadpan om de bodem goed te bedekken, een laagje van ongeveer 1/2 cm.
  4. Voeg als de olie heet is de toe.
  5. Leg een paar stukken vlees tegelijk in de hete olie en bak ze snel aan alle kanten bruin.

    Herhaal tot alle stukken vlees zijn gebakken en leg ze daarna apart op een schaal.
  6. In de overgebleven olie (voeg eventueel wat extra olie toe), fruit de ui, de wortel en de selderij totdat ze zacht maar nog net niet bruin zijn geworden.

    Voeg er dan de , de , de en de bouillon bij en indien nodig nog wat en .
  7. Als de saus kookt doe je de stukken kalfsschenkel erbij.
  8. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur sudderen op een laag vuur.

    Voor de gremolata heb je nodig:
    Een bosje peterselie, een grote of twee kleine tenen knoflook, de schil van 1 citroen.
    Maak de peterselie schoon, verwijder alle steeltjes, snijd de knoflook in een paar stukken en snijd de citroenschil in stukken.
    Doe alles tezamen in een elektrische hakmolen en snijd tot minuscule stukjes.
  9. Het mengsel moet strooibaar zijn, vergelijkbaar met geraspte kaas.

    Leg de stukken vlees op een schaal, doe er wat saus overheen en een handjevol van de topping voor decoratie.
  10. Dien de Osso Bucco liefst op met risotto.
  11. Serveer de rest van de saus apart.
  12. Persoonlijk doe ik extra germolata in een apart schaaltje op tafel zodat je het er op je bord overheen kan strooien.
  13. Zo blijft de peterselie en de er lekker fris uitzien.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Osso Bucco

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Osso Bucco
VariatieAantalGang
Osso bucco met pasta1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • wijn en rundvleesbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en rundvleesbouillon
  • boter en rundvleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rundvleesbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in rundvleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
120 kcal
6%720 kcal
Vetten
10 g.
15%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Osso Bucco