Ossobuco
- Herkomst Italie
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van heutsie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- De volgende ingredienten snijden en apart van elkaar bewaren. 1 teen knoflook, ui, selderij, (heel fijn, raspen is beter) en de .
- Kruid de met en en bestrooi beiden zijden met .
- Smelt de in de pan en voeg de gesneden knoflook toe.
- Bak de aan beiden zijden bruin. (5 minuten per kant).
- Haal het vlees uit de pan en fuit de ui in het overgebleven vet.
- Voeg na 1 minuut de selderij en toe.
- Voeg nu de witte toe (gaar stomen) samen met de , , en het vlees.
- Dit met de deksel op de pan 10 minuten laten sudderen.
- toevoegen en zorgen dat het vlees door vocht of groente bedekt is.
- Dit met de deksel op de pan ongeveer 1,5 uur laten sudderen. (klaar als het vlees met een vork van het bot te trekken is).
- Ondertussen de 'gremolata' maken.
- Schil van een met zo min mogelijk wit snijden.
- Deze heel fijn snijden.
- en overgebleven 3 fijnsnijden en mengen met .
- Gremolata voor opdienen door het vlees scheppen.
Variaties op Ossobuco
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ossobuco van konijn | 1 | Vlees |
Ossobuco alla Milanese | 1 | Vlees |
Ossobuco | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- runderbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 182 kcal | 9% | 728 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |