Oud Hollandse appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de , de en wat .
    Snijd de in stukjes, schep ze door het bloemmengsel en snijd ze met 2 messen klein.
  2. Voeg de toe en kneed alles met een koele hand tot een soepele deegbal.
  3. Vet een springvorm 24 cm doorsnede in met bestuif met wat en druk 2/3 van het deeg hierin uit.
  4. Zet de springvorm en het resterende deeg in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  5. Breng in een steelpan de met het aan de kook, laat ca 5 minuten pruttelen en het vocht verdampen.
    Meng de appels, de , custard, , en en verdeel de vulling over de taarbodem.
  6. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen van 1 cm breed uit,en leg die in ruitpatroon over de vulling, druk goed tegen de randen aan.
    Schuif de taart één richel onder het midden van de oven en bak hem in 45 minuten goudbruin.
  7. Neem hem uit de oven en bestrijk hem direct met de jam.
    Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oud Hollandse appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb deze taart gebakken voor Spanjaarden die in ons huis hebben gezeten, we doen aan huizenruil, en ze vonden hem lekkerder dan degene die ze in de restaurants hadden gegeten! Nu moet ik hem zelf o... Lees reactie
25 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
281 kcal
14%2810 kcal
Vetten
19 g.
27%190 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
16%440 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oud Hollandse appeltaart