Oud hollandse erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime soeppan 1½ liter water met de , de krabbetjes, het laurierblad, de , zout en aan de kook.
  2. Laat dit ca. 1,5 uur zachtjes koken.
  3. Schil en snijd ondertussen de en de in blokjes.
  4. Snijd de prei in ringen.
  5. Voeg de , , prei en doperwten na 1,5 uur toe.
  6. Laat alles nog ca. 15 minuten koken.
  7. Voeg dan de toe en laat alles nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
  8. Snijd de bladselderij fijn.
  9. Haal het laurierblad en de met een schuimspaan uit de soep.
  10. Haal de , de krabbetjes en de uit de soep.
  11. Laat even afkoelen.
  12. Pureer de soep met een staafmixer of haal door een roerzeef.
  13. Verwijder de botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
  14. Snijd de worst in plakjes.
  15. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
  16. Breng op smaak met zout en peper.
  17. Garneer de soep met de bladselderij.
  18. Lekker met roggebrood met boter en katenspek en met geroosterd brood.
25
25
25

Variaties op Oud hollandse erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oud hollandse erwtensoep
VariatieAantalGang
Oud Hollandse erwtensoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
145 kcal
7%870 kcal
Vetten
11 g.
16%66 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oud hollandse erwtensoep