Oud hollandse erwtensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Breng in een ruime soeppan 1½ liter water met de , de krabbetjes, het laurierblad, de , zout en aan de kook.
- Laat dit ca. 1,5 uur zachtjes koken.
- Schil en snijd ondertussen de en de in blokjes.
- Snijd de prei in ringen.
- Voeg de , , prei en doperwten na 1,5 uur toe.
- Laat alles nog ca. 15 minuten koken.
- Voeg dan de toe en laat alles nog ca. 15 minuten zachtjes koken.
- Snijd de bladselderij fijn.
- Haal het laurierblad en de met een schuimspaan uit de soep.
- Haal de , de krabbetjes en de uit de soep.
- Laat even afkoelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of haal door een roerzeef.
- Verwijder de botjes en snijd het vlees in kleine stukjes.
- Snijd de worst in plakjes.
- Voeg het vlees weer toe aan de soep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met de bladselderij.
- Lekker met roggebrood met boter en katenspek en met geroosterd brood.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Snelkookpan erwtensoep42u
-
Recept
Erwtensoep43u
-
Recept
Oud Hollandse bruine bonensoep41u45m
-
Recept
Pittige erwtensoep41u
-
Recept
Erwtensoep412u
Variaties op Oud hollandse erwtensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oud Hollandse erwtensoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 145 kcal | 7% | 870 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 66 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |