Oudejaarspoffen

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 50 graden C.
  2. Doe de gezeefde bloem met het in een warme kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden.
  4. Verwarm de en los het hierin op.
  5. Doe dit mengsel in het kuiltje en dek het toe met meel.
  6. Zet de kom 45 minuten in de oven van 50 graden C.
  7. Voeg de gesmolten en de toe.
  8. Kneed hiervan een in de keukenmachine.
  9. Zet het weer terug in de 50 graden C oven en laat het 45 minuten rijzen.
  10. Het dan weer doorkneden en de vulling toevoegen.
  11. Rol het uit tot een niet te dikke plak.
  12. Steek hieruit rondjes van ongeveer 13 cm.
  13. Leg hierop een bolletje van de vulling waarvan de bereidingswijze hieronder staat beschreven.
  14. Een dekseltje van erop doen (even de randjes natmaken met water of losgeklopt eiwit en goed aandrukken).
  15. In een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  16. ongeveer 40 minuten bakken.
  17. Werkwijze vulling:
  18. Smelt de en meng alle ingredienten doorelkaar.
  19. Het moet een smeuig mengsel zijn.
  20. Zet het weg in de koelkast (je kunt dit van te voren maken).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en tarwebloem
  • basterdsuiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
975 kcal
48%5850 kcal
Vetten
34 g.
48%204 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
187 g.
71%1122 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oudejaarspoffen