Ouderwetse erwtensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Erwtensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van edjedam
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Zet de gewone een paar uur in het water en zet gelijk de varkenshiel, karbonade en spekjes in de pan met water op.
- Voeg wat zwarte peperkorrels erbij.
- Geen zout, want dat komt wel uit het .
- Als het vlees gaargekookt is, haal je het uit de pan en prak je het los met twee vorken.
- Gewoon flinke draden van maken.
- Doe het terug in de pan.
- Ook het van de hiel gaat terug.
- Spoel alle even flink af en doe ze in de pan.
- Schrap de peen, snijd deze in kleine blokjes en voeg toe.
- Snijd de in plakken.
- Schil deze en maak hier flinke dobbelstenen van, van ca. 2 cm groot.
- Snijd het groen fijn en gooi alles in de pan.
- Snijd de prei in ringen, spoel ze goed af en voeg toe.
- Snipper de en ook deze kan erbij.
- Laat alles op een heel laag vuur een paar uur pruttelen tot de soep goed fijn en gebonden is en de gaargekookt.
- Zet de pan nu een nacht buiten in de vorst en laat hem helemaal bevriezen.
- Haal de pan de volgende dag binnen en zet hem weer heel laag op, het liefst op een warmhoudplaatje, zodat hij heel langzaam warm wordt.
- Niet koken!
- Schep overtollig vocht af tot de soep de dikte heeft die jij wilt.
- Snijd nu de in plakjes en laat deze minimaal een uur meewarmen.
- Serveer er vers afgebakken stokbrood bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep met Groninger worst41u30m
-
Recept
OudHollandse Erwtensoep43u
-
Recept
Erwtensoep41u15m
-
Recept
Erwtensoep42u25m
-
Recept
Erwtensoep Navy44u
-
Recept
Erwtensoep al la Magriet41u30m
Variaties op Ouderwetse erwtensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Echte ouderwetse erwtensoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 259 kcal | 12% | 1036 kcal |
Vetten | 22 g. | 32% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |