Ouderwetse erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de gewone een paar uur in het water en zet gelijk de varkenshiel, karbonade en spekjes in de pan met water op.
  2. Voeg wat zwarte peperkorrels erbij.
  3. Geen zout, want dat komt wel uit het .
  4. Als het vlees gaargekookt is, haal je het uit de pan en prak je het los met twee vorken.
  5. Gewoon flinke draden van maken.
  6. Doe het terug in de pan.
  7. Ook het van de hiel gaat terug.
  8. Spoel alle even flink af en doe ze in de pan.
  9. Schrap de peen, snijd deze in kleine blokjes en voeg toe.
  10. Snijd de in plakken.
  11. Schil deze en maak hier flinke dobbelstenen van, van ca. 2 cm groot.
  12. Snijd het groen fijn en gooi alles in de pan.
  13. Snijd de prei in ringen, spoel ze goed af en voeg toe.
  14. Snipper de en ook deze kan erbij.
  15. Laat alles op een heel laag vuur een paar uur pruttelen tot de soep goed fijn en gebonden is en de gaargekookt.
  16. Zet de pan nu een nacht buiten in de vorst en laat hem helemaal bevriezen.
  17. Haal de pan de volgende dag binnen en zet hem weer heel laag op, het liefst op een warmhoudplaatje, zodat hij heel langzaam warm wordt.
  18. Niet koken!
  19. Schep overtollig vocht af tot de soep de dikte heeft die jij wilt.
  20. Snijd nu de in plakjes en laat deze minimaal een uur meewarmen.
  21. Serveer er vers afgebakken stokbrood bij.
25
25
25

Variaties op Ouderwetse erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ouderwetse erwtensoep
VariatieAantalGang
Echte ouderwetse erwtensoep1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
259 kcal
12%1036 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ouderwetse erwtensoep