Ouderwetse Groningse mous (stamppot boerenkool) volgens familierecept
- Herkomst Nederland
- Categorie Stamppotten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van zvirovski
- 2 reviews
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de in een grote pan met een flinke laag water en wat .
- Breng aan de kook.
- Laat 60 minuten goed doorkoken.
Kook wat water en giet dit over de gort in het mokje zodat de gort onder staat. - Roer even door.
- Laat weken tot de boerenkool gaar is.
Tijdens het koken van de boerenkool: - schil de en snij ze in ruwweg 5 x 5 x 5 cm stukken.
- Zet deze op het vuur met een laag water met flink .
- Kook 40 minuten of tot de gaar zijn.
Giet de gort en de af en laat even uitlekken. - Smelt in de pan, waar de in zat, de en voeg de gort en toe.
- Laat even een kwartiertje sudderen op laag vuur.
Giet de af en stamp ze goed door de . - Roer goed door tegen brokken ongestampte aardappel.
- Breng op smaak met , peper, en .
- Wees niet bang voor zuurte, dat past goed bij de .
- Goed mengen.
Laat de even afgedekt staan tot je het opdient. - Verwarm ondertussen de en bak het in plakjes uit.
- Maak jus door een klontje vaste (vloeibare gaat stinken) bruin te laten worden en af te blussen met water, daarna er door mengen met een garde.
- Serveer jus, en worst bij de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder en margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder, roomboter, margarine
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder en margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- zout en rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Ouderwetse Groningse mous (stamppot boerenkool) volgens familierecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 563 kcal | 28% | 3378 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 108 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |