Oven-heerlijke zalm, koemelkvrij
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van marjoleinvv
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Staafmixer
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden C.
- Pak alle blaadjes van de basilicum en knip alles in een keer af.
- Stop dit met de , de geiten- of schapenkaas, een beetje en in de staafmixer.
- Mix alles totdat het een smeuig papje wordt.
- Dit is je pesto.
- Snijd de in plakjes en de in halve partjes.
- Pak een ovenschaal en vet deze (zonodig) in.
- Doe hier de zalmmoten in.
- Smeer deze in met de pesto (lekker veel) en doe de gesneden en aan de zijkant van de zalm.
- Strooi wat en eroverheen en als laatste sprenkel je nog flink wat over het geheel.
- Zet het ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden C.
- Serveer met gekruide aardappeltjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Zalmfilet met zachte geitenkaas en honing uit de oven435m
-
Recept
Zalm met geitenkaas uit de oven415m
-
Recept
Overheerlijke zalm uit de oven440m
-
Recept
Tagliatelle verde met gerookte zalm425m
-
Recept
Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven420m
-
Recept
Forel met een vulling van pijnboompitten in de oven425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 83 kcal | 4% | 332 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |