Ovenaardappels met mosterd-kaaskorst
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de grondig en kook ze afgedekt 20 minuten.
Snijd voor de korst het geroosterde in stukjes en verkruimel ze vervolgens met de hand in een kom, was de en schud hem droog.
Houd enkele takjes achter voor garnering, ris van de overige takjes de blaadjes.
Verhit 75 gram in een pan. - Rooster er de broodkruimels en de al roerend 2-3 minuten in.
Breng op smaak met en en doe het mengsel terug in een kom
Rasp de fijn. - Roer de en 3/4 van de door het broodkruim.
Giet de af en spoel ze onder koud water. - Halveer de in de lengte.
Leg de met het snijvlak naar boven op een bakplaat.
Verdeel het broodkruim gelijkmatig over de . - Bestrooi met de overige .
- Verdeel 25 gram in stukjes en de takjes eroverheen.
- Bak 12-15 minuten in de oven en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Boter met mosterd41u10m
-
Recept
Eiersalade met mosterd440m
-
Recept
Sperziebonensalade met mosterd430m
-
Recept
Koolsalade mosterd-honing41u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 236 kcal | 11% | 944 kcal |
Vetten | 30 g. | 43% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |