Ovenfrites met groente en worst
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Maak de paprika,s schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Pel en snipper de .
- Snijd de worst in dikke schijven.
- Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de friet over de plaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de friet.
- Keer de friet na 15 minuten en laat hem nog 5 minuten doorbakken.
- Verhit de in een grote koekenpan.
- Bak hierin de , en worst ca 1-2 minuten.
- Roer er 150 mililiter water, , en het doorheen.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 3 minuten doorkoken.
- Laat intussen de uitlekken en maak de schoon.
- Snijd beide in schijven.
- Roer de door de saus en laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken .
- Breng de saus op smaak met .
- Verdeel de saus over 4 ovenvaste vormen, bestrooi de frites met zout en verdeel ze over de saus.
- Leg de en de op de frietjes, plaats de vormen op een rooster in de oven.
- Bak het geheel af in 10-15 minuten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup en groentebouillonblokje
- ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- groentebouillonblokje en mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- slagroom en mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 234 kcal | 11% | 936 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |