Ovenkip met gegrilde groenten en aardappelpartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de in een ovenschaal en strooi er overheen, eventueel extra kruiden toevoegen.
  3. Zet een pan water op, voeg een flinke snuf toe en breng het water aan de kook.
  4. Was de grondig en snij ze vervolgens in partjes van gelijke grootte.
  5. Was nu de , en de .
  6. Snijd de in de lengte en vervolgens in halve maantjes.
  7. Verwijder de zaadlijst van de en snijd deze in reepjes.
  8. Halveer vervolgens de .
  9. Voeg de aardappelpartjes toe aan het kokende water en kook deze in 10min halfgaar.
  10. De ovenschaal met kip kan inmiddels ook in de voorverwarmde oven.
  11. Ga verder met het snijden van de in grove stukken en de in fijne stukjes.
  12. Giet de af en doe ze in een 2e ovenschaal.
  13. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
  14. Besprenkel alles met en vervolgens met en .
  15. Tip:
  16. kruiden als rozemarijn, dille of koriander kun je ook toevoegen.
  17. Zet de 2e ovenschaal bij de kip in de oven en zet de tijd op 30min.
  18. Halverwege keer je alles nog een keer om.
  19. Eet smakelijk.

    Variatie?
    Vervang één van de groenten door aubergine of tomaat.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
262 kcal
13%524 kcal
Vetten
16 g.
22%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%14 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenkip met gegrilde groenten en aardappelpartjes