Bak de schnitzels kort aan, breng ze op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en marjolein(1 stuk)(1 theelepel) en leg ze in een grote platte ovenschaal.
Bak de cantharellen(275 gram) op hoog vuur in het hete braadvet.
Bak vervolgens de prei(500 gram) kort mee.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Voeg 200 milliliter water, de slagroom(200 milliliter) en het bouillonblokje(0.5) toe.
Breng het geheel aan de kook en bind het met het aardappelzetmeel.
Giet de cantharelroomsaus over de schnitzels en bestrooi ze gelijkmatig met kaas(1 stuk).
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat het gerecht smoren in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
Verwijder dan de folie en laat de schotel nog 30 minuten smoren.
Schil in de tussentijd de aardappels(1 kilo), was ze en snijd ze in grove stukken.
Laat ze 20 minuten koken in water en zout(1 stuk), giet de aardappels(1 kilo) af, giet er beetje bij beetje de melk(225 milliliter) bij en stamp alles fijn.
Roer de boter(1,5 eetlepels)(1,5 eetlepels) erdoor en breng op smaak met zout(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
Koemelk
boter, bouillonblokje, kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, kaas, melk, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
Lactose
boter, slagroom, kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.