Ovenschotel kip
- Herkomst India
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van palava
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadslee
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Bestuif de kip met de en bestrooi met peper en zout.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten op middenhoog vuur rondom aan.
- Voeg de , , en toe en bak nog 5 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Schep alles in de braadslee of ovenschaal.
- Schenk de in de braadpan waarin de kip is gebraden en laat deze tot de helft inkoken.
- Voeg de , het bouillontablet en de toe en verwarm totdat het bouillontablet is opgelost.
- Schenk het mengsel bij de kip en de groenten en schep om.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.
- Schep af en toe om.
- Bestrooi de kip vlak voor het serveren met de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Ovenschotel kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ovenschotel kip met appeltjes en puree | 1 | Hoofdgerechten |
Ovenschotel kip | 1 | Hoofdgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- wijn en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillontablet
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillontablet kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij en selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 592 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |