Ovenschotel met aardappels, gehakt en groente

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenkool in dunne reepjes en was deze.
    Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
    Laat de goed uitlekken.
    Maak de schoon en snijd deze fijn
    Verwijder de zaden en zaadlijsten uit ’s en snijd deze in kleine blokjes.
    Rasp de kaas fijn.
    Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de met wat in ± 25 minuten gaar.
    Kook ondertussen de erwtjes en de 5 minuten.
    Verhit in een koekenpan 25 gram en fruit hierin de 3 minuten.
    Voeg de ’s toe en laat deze nog eens 3 minuten bakken.
    Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul en bijna gaar.
    Giet de doperwtjes en af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met en versgemalen .
    Verwarm de oven voor op 175°C.
    Giet de af, stamp ze fijn.
    Verwarm in een steelpan de met 50 gram en roer dit door de gestampte .
    Roer het er door en breng de puree op smaak met , en .
    Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal
    Verdeel hierover de tauge
    En daar over de aardappelpuree.
    Bestrooi de aardappelpuree met kaas en gratineer de ovenschaal in ± 20 minuten goudbruin in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ovenschotel met aardappels, gehakt en groente heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik kom de tauge niet meer tegen in het recept. Grtz JW
Jw 15 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
539 kcal
26%2156 kcal
Vetten
37 g.
54%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met aardappels, gehakt en groente