Kook 1 kg in kokend water met gaar in circa 25 minuten.
Laat de uitlekken en stamp ze fijn.
Roer 1 deciliter volle en 1 deciliter door de aardappelen(1 kg).
Breng op smaak met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en nootmuskaat(1 stuk).
Bak 75 gram mager ontbijtspek(75 gram) in reepjes in circa 8 minuten krokant in een droge koekenpan.
Voeg 500 gram gehakt(500 gram) toe en bak dit rul.
Voeg 2 deciliter gezeefde tomaten(2 deciliter) en 100 gram verkruimelde roquefort(100 gram) toe en bak het mengsel nog even tot een deel van het vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Roerbak de andijvie(400 gram) 5 à 8 minuten in boter tot deze geslonken is.
Voeg 1 deciliter slagroom(1 deciliter)(1 deciliter) toe en verwarm het gerecht nog 2 à 3 minuten.
Breng op smaak met zout(1 stuk) en peper(1 stuk).
Schep het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal,
Schep de andijvie(400 gram) op het gehakt(500 gram) en eindig met de aardappelpuree.
Strooi er 60 gram geraspte kaas(60 gram) over en bak het gerecht circa 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden C.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, roquefort, slagroom, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, slagroom, slagroom, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.