Ovenschotel met gehakt en groenten
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van beamantel
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Bakpapier
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snipper de .
- Was de prei en snijd de stengels in 1 cm brede repen.
- Schil de .
- Kook ze in ruim water en in 20 minuten gaar.
- Giet af en laat ze gedeeltelijk afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
- Verhit een scheut in een braadpan en bak hierin de en de wortel gedurende drie minuten.
- Voeg de gehakt toe en rul dit vijf minuten.
- Voeg de toe en verwarm dit drie minuten.
- Breng op smaak met en .
- Vet de ovenschaal in of bekleed hem met bakpapier.
- Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Verhit nogmaals een scheut in de braadpan.
- Bak hierin de prei gedurende vier minuten.
- Breng op smaak met en .
- Verdeel de prei over het gehaktmengsel.
- Snijd de in dunne plakjes (bij voorkeur met een kaasschaaf) Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op het gehakt-prei-mengsel.
- Bestrooi het geheel met .
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en verwarm 20 minuten op 200 graden Celcius.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1517 kcal | 75% | 6068 kcal |
Vetten | 29 g. | 42% | 116 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |