Ovenschotel met gehakt, feta, prei, mosterd en tomaat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Brokkel de fijn en als je kaas gebruikt snijd dit in dunne reepjes.
    Maak de schoon en snijd deze in kleine stukjes.
    Was de en snijd deze in ringen.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Maak de schoon en snijd deze fijn.
    Verwijder de zaden en zaadlijsten uit ’s en snijd deze in kleine blokjes.
    Rasp de kaas fijn.
    Kook ondertussen de met wat gaar.
    Giet de goed af en bind het eventueel met wat maizena.
    Verhit in een koekenpan 25 gram en fruit hierin de en knoflook 3 minuten.
    Voeg de ’s toe en laat deze nog eens 3 minuten bakken.
    Voeg het gehakt toe en bak het in ongeveer 8 minuten rul en bijna gaar.
    Schep de of kaas, en tomaat deze door het gehaktmengsel en en breng het verder op smaak met en versgemalen .
    Verwarm de oven voor op 175°C.
    Schep het gehaktmengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal.
    Bestrooi het geheel met kaas en gratineer de ovenschaal in ± 20 minuten goudbruin in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en oude kaas
  • oude kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
572 kcal
28%2288 kcal
Vetten
41 g.
58%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met gehakt, feta, prei, mosterd en tomaat