Ovenschotel met gehakt, prei, krieltjes en basilicum
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Zet een pan met water op en laat deze koken.
Laat de 3-5 minuten koken, totdat ze beetgaar zijn.
Vet ondertussen een ovenschaal in met 1/3 van de boter.
Leg de vervolgens in de ovenschaal.
Verwarm de in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul, gedurende 5 minuten.
Maak op smaak met en .
Verdeel het gehakt over de in de ovenschaal.
Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en verwarm hierin de en ui zachtjes.
Voeg na een paar minuten een scheutje water toe en laat het gerecht zachtjes stoven voor 5 minuten.
Snijd de in reepjes en verdeel deze samen met de over de .
Verdeel het gestoofde gerecht over de ingrediënten in de ovenschaal.
Strooi vervolgens de geraspte eroverheen en zet de schaal voor ongeveer 8-10 minuten in de oven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, tomaten en spekjes41u
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, feta, prei, mosterd en tomaat41u15m
-
Recept
Ovenschotel met kip, broccoli, champignons en krieltjes430m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, prei en winterpeen430m
-
Recept
Prei ovenschotel445m
-
Recept
Ovenschotel met aardappelen en gehakt41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 527 kcal | 26% | 2108 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 132 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |