Los de op in ruim kokend water, voeg de toe en kook de broccoli(500 milliliter)(700 gram) beetgaar.
Giet af, vang 500 ml kookvocht op en laat de broccoli(500 milliliter)(700 gram) uitlekken in een zeef.
Bestrooi de kipfilet, met zout en peper en wat paprikapoeder(1 stuk).
Verhit in een hapjes pan de boter(30 gram)(1 stuk) of olie en bak de kipfilets(400 gram) rondom goudbruin,
Schep uit de pan in een schaal en houd apart (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, want hij wordt verder gebakken in de oven)
Voeg indien nodig nog wat boter(30 gram)(1 stuk) of olie toe in de hapjespan en bak de krieltjes(450 gram) goudbruin.
Breng de krieltjes(450 gram) op smaak met zout, peper en paprikapoeder(1 stuk), Voeg als de krieltjes(450 gram) halverwege zijn de champignons(400 gram) toe en bak mee,
Voeg dan de paprikareepjes toe en bak nog een minuut verder.
Voeg tenslotte de broccoli(500 milliliter)(700 gram) en kip toe, roer even door en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in.
Smelt ondertussen de boter(30 gram)(1 stuk) in een pan en fruit de ui(0.5) hierin totdat hij zacht is.
Zet het vuur zacht zodat de boter(30 gram)(1 stuk) en de ui(0.5) niet bruin kleuren.
Voeg de bloem(30 gram) toe en bak even mee om te laten garen.
Verkruimel de bouillontablet erover en voeg alroerend beetje bij beetje het broccolikookvocht, totdat je een mooie dikke saus hebt (je hoeft dus niet al het kookvocht te gebruiken) Laat enkele minuten sudderen.
Roer 50 gram geraspte kaas(150 gram) erdoor en verwarm tot de kaas(150 gram) gesmolten is.
Schep de krieltjes(450 gram), de kip en de groenten erin, schenk de saus erover en strooi de rest van de geraspte kaas(150 gram) eroverheen.
Bak ca. 20-30 minuten in de oven of totdat de bovenkant begint te kleuren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillontablet en kippenbouillontablet
Gluten
groentebouillontablet en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillontablet en kippenbouillontablet
Koemelk
groentebouillontablet, boter, boter, kippenbouillontablet, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillontablet en kippenbouillontablet
Lactose
boter, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillontablet en kippenbouillontablet
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.