Ovenschotel met puree en gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van nadine
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de in 20-25 minuten gaar.
- Verhit ondertussen de in de braadpan, bak de en de knoflook totdat ze glazig zijn.
- Schep het gehakt en de champignons erbij en bak al roerend op hoog vuur tot het gehakt en champignons gaar zijn.
- Roer de erdoor, breng op smaak met en .
- Laat het gehaktmengsel even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden C.
- Stamp de tot puree, verwarm de en roer deze erdoor.
- Breng op smaak met en .
- Doe de helft van de puree in de ovenschaal.
- Schep met een schuimspaan het gehaktmengsel (zonder vocht!) op de puree.
- Verdeel de andere helft van de puree over het gehaktmengsel.
- Bestrooi met gruyere.
- Plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de kaas mooi bruin is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Rode kool ovenschotel met puree en gehakt41u
-
Recept
Worst met zuurkool en puree41u15m
-
Recept
Ovenschotel met aardappelen en gehakt41u
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, prei en tomaat450m
-
Recept
Ovenschotel met aardappels, gehakt en groente455m
-
Recept
Ovenschotel met gehakt, tomaten en spekjes41u
Variaties op Ovenschotel met puree en gehakt
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Rode kool ovenschotel met puree en gehakt | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 457 kcal | 22% | 1828 kcal |
Vetten | 31 g. | 45% | 124 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |