Ovenschotel met rode kool & gyrosvlees
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
- Bereiden
- Kookboek van epso
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Koekenpan
- Oven
- Stamper
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de aardappelen en kook deze beetgaar.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Voeg de uit samen met het vlees in een koekenpan en bak de uit met het vlees.
Voeg wat olie toe aan het vlees, bak nog 2 minuten het vlees hierin en giet het vlees + olie + ui in een ronde hoge ovenschaal.
Aardappelpuree:
Stamp de aardappelen fijn met stamper.
Mix met toevoeging van nootmuskaat (wees hier NIET te zuinig mee) en een klein kopje melk de aardappelen tot een smeuïge puree.
Voeg aan de puree peper en zout toe en eventueel geraspte kaas
Snijd de appel, nadat je hem ontdaan hebt van de schil in kleine stukjes.
Doe de helft van de pot rode kool in een mooie laag over het vlees.
Verdeel hierover gelijkmatig de appel.
Verdeel de rest van de rode kool in een mooie laag over de appel.
Bedek alles met de aardappelpuree.
Bestrooi de aardappelpuree met geraspte kaas.
Zet de schaal in de oven op 180 graden gedurende 5 min.
Verwarm dan de schaal 5 minuten in de magnetron.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 501 kcal | 25% | 2004 kcal |
Vetten | 32 g. | 45% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |