Ovenschotel met venkel en geitenkaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sytklei
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Leg de gewassen preistukken naast elkaar in een hapjespan.
- Verdeel de helft van de boter erover en stoof de gaar in 15 minuten op laag vuur (afgedekt).
- Tussentijds eenmaal omdraaien.
- , zout en peper toevoegen en nog 5 minuten zachtjes door laten koken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Kook de venkelparten in ruim water met zout in 6-8 minuten beetgaar, in vergiet laten uitlekken.
- met schuimspaan uit de hapjespan nemen en rangschik ze samen met de venkel in een ovenschaal.
- Schenk de uit de pan erover.
- grof erboven verkruimelen.
- Ovenschaal in het midden van de oven plaatsen en bovenkant in 25 minuten goudbruin laten kleuren.
- Intussen halveren en in 10 minuten gaarkoken.
- Venkelgroen fijn knippen.
- afgieten en omschudden met zout, peter, 2 eetlepels boter en venkelgroen.
- Serveer de bij de ovenschotel.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, room, geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 219 kcal | 10% | 876 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 21 g. | 8% | 84 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |