Ovenschotel met vis
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de en kook ze in ruim met een snufje .
- Kook de hard.
- Haal de uit de pan, laat ze koud worden (onder stromend ) pel ze en snijd ze in stukken.
Giet de aardappelen af en zet ze apart.
Leg de in een pan met deksel. - Voeg 3 theelepels koolzaadolie en circa 75 ml toe.
- Plaats het deksel op de pan en kook circa 5 minuten.
Giet af en bewaar het kookvocht.
Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
Leg de met 250 ml melk in de pan. - Plaats het deksel op de pan en laat sudderen tot de net gaar zijn.
Giet de vis af, bewaar de melk. - Snijd de in grove stukken en vermeng ze met de gerookte zalmsnippers, de en de hardgekookte in de ovenschaal.
Vermeng het kookvocht van de met de melk van de en vul het mengsel aan met tot 375 ml.
Verhit de resterende koolzaadolie in een middelgrote pan. - Roer het en de door de olie.
Laat al roerend circa 1 minuut bakken. - Voeg de helft van het kookvochtmengsel toe aan het bloemmengsel en roer tot het geheel kookt.
- Voeg het resterende kookvochtmengsel toe en breng nogmaals aan de kook.
- Laat 4-5 minuten sudderen tot een papje ontstaat.
Giet over het vismengsel in de ovenschaal.
Stamp de tot puree en maak romig met een beetje melk.
Schep de puree over het vismengsel, strooi de kaas over de puree.
Zet de ovenschotel in de oven en bak circa 30 minuten tot de aardappelpuree aan de bovenkant licht gekleurd is.
Ook lekker om te maken
Variaties op Ovenschotel met vis
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ovenschotel met vis en prei | 1 | Ovenschotels |
Ovenschotel met vis & sperziebonen | 1 | Ovenschotels |
Ovenschotel met vis en mosterdpuree | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 365 kcal | 18% | 1460 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |