Eieren hard koken en in stukjes hakken/prakken.
in kleine stukjes snijden.
Bouillontablet verkruimelen.
smelten en toevoegen en met kookvocht van de een klontvrije saus maken.
Vervolgens de crème fraiche erdoor roeren en bouillontablet, ei en ham(150 gram) erdoor roeren tot een mooie saus.
Voor de kleur wat bieslook(2 eetlepels) er doorheen roeren.
Kook de aardappelschijfjes(700 gram)5 minuten en giet af.
Schil en kook de asperges(1 deciliter)(1400 gram)10 minuten en giet af.
Snijd de lente-ui in stukken van circa 5 cm.
Snijd de zalmfilet(500 gram) in blokjes.
Vet de ovenschaal in.
Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius.
Verspreid de uitgelekte aardappelschijfjes(700 gram) over de bodem van de schaal.
Bestrooi met peper(2 theelepels) en zout(1 theelepel).
Hierover gaan de stukjes lente-ui en de blokjes zalm.
Leg daarop de asperges(1 deciliter)(1400 gram) en bestrooi met zout(1 theelepel).
Giet hierover de saus.
Probeer zoveel mogelijk te verdelen.
Strooi daarover een dun laagje kaas(150 gram).
Zet dit gedurende 20 minuten in de oven.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
kaas, boter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kaas, boter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Ovenschotel met zalm en asperges heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies RESET
Even goed lezen de bereiding van de saus staat boven aan de bereiding.
Je moet natuurlijk eerst de asperges koken voor je kookvocht van de asperges hebt.
Ik kom nog steeds geen pakje saus tegen, d... Lees reactie
Goedemorgen,
Kan ik dit recept ook een dag van te voren maken, of is het dan niet lekker?
Sowieso een goed recept! :)
Therese 28 mei 2015
Je hebt het over een saus uit pakje maar die zie ik niet terug in je recept cq. ingredienten? Lijkt me voor de rest een erg lekker recept!
Stokpopje 11 augustus 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.