Ovenschotel van boerenkool met bacon en mozzarella
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de 20 minuten in ca. 3 deciliter water en laat de kool uitlekken.
- Schil de aardappelen kook ze 15 minuten en snijd ze in blokjes of kook ze voorgekookt en in dobbelsteentjes.
- Snijd de bacon in vierkante stukjes en snipper de ui.
- Verhit de in een koekenpan en bak de uisnippers en bacon 4 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes, en met sap toe en roer alles goed door elkaar.
- Vet de ovenschaal in en schep het mengsel erin.
- Snijd de in plakjes en verdeel deze over het gerecht.
- Strooi er erover.
- Dit kun je van te voren doen, zet de ovenschaal tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Zet de schaal zonder deksel in de oven en schakel deze in op 175 graden C.
- Reken op een opwarmtijd van ca. 45 minuten, zodat de kaas smelt en mooi bruin kleurt.
- Temper de oven tot 150 graden C.
- als de kaas te snel kleurt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Winterse boerenkool uit de oven met slavinken425m
-
Recept
Mozzarella Parmezaankussentjes42u20m
-
Recept
Gegratineerde aubergines met mozzarella41u15m
-
Recept
Pizza met artisjokken, mozzarella, champignons, paprika, ham, salami en ui420m
-
Recept
Pasta al forno met tomaat en mozzarella440m
-
Recept
Penne met broccoli en mozzarella445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 229 kcal | 11% | 916 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |