Ovenschotel van gehakt, champignons en tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De en de gehalveerde met zout en smoren in de boter, laten uitlekken en overdoen in een beboterde vuurvaste ovenschaal.
  2. Het laten weken in het smoorvocht en het gehakt met , zout en nootmuskaat hiermee zeer vochtig aanmaken.
  3. Het gehakt al roerende gaar maken en op de champignonlaag uitspreiden.
  4. De schotel afdekken met een laag puree en de schotel in een voorverwarmde oven doen van 230 a 260 graden C.
  5. gedurende ongeveer 15 minuten.
  6. Er moet een bruin korstje op de schotel komen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • brood en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine, brood, boter of margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in brood en paneermeel
  • boter of margarine, brood, paneermeel, boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine, paneermeel, boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine, brood, boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine en boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ovenschotel van gehakt, champignons en tomaten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

De omschrijving van de bereidingswijze kan wat helderder, maar het recept is smakelijk. Zowel het brood als de paneermeel heb ik maar door het gehakt gekneed. Nootmuskaat heb ik vooral ook door de ... Lees reactie
kameleon 9 februari 2011
Klinkt interessant. ik ga het maken, maar wat gebeurt er uiteindelijk met het brood en met het paneermeel?
kameleon 9 februari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
530 kcal
26%2120 kcal
Vetten
34 g.
49%136 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
38 g.
14%152 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel van gehakt, champignons en tomaten