Ovenschotel van zalm, prei en rijst
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mopsie1979
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kook de gaar in het met het .
- Snijd de in stukken van ongeveer 3 cm lengte.
- Verwijder de buitenste donkergroene bladeren.
- Het geelgroene gedeelte mee snijden.
- Was de vervolgens goed en laat het vervolgens uitlekken en samen met de en de laten smoren gedurende ongeveer 15 minuten.
- De uitgelekte vermengen met de bechamelsaus en zo nodig op smaak afmaken met peper en aroma.
- Het zalmmengsel onderin leggen van een beboterde en vuurvaste ovenschaal en daar boven op de gare De schotel vullen met de gare , gladstrijken, dun bestrooien met en vervolgens de gesmolten erover gieten.
- De schotel in een zeer hete oven van 260 graden C.
- plaatsen met overwegend bovenwarmte.
- De inhoud warm laten worden en een bruin korstje op de schotel laten komen in ongeveer 15 minuutjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ovenschotel van gehakt, champignons en tomaten41u10m
-
Recept
Ovenschotel van kippenragout, spinazie en aardappels41u10m
-
Recept
Ovenschotel met rijst en dadels425m
-
Recept
Gevulde paprika met gehakt, feta en rijst41u15m
-
Recept
Ovenschotel met vis en prei41u
-
Recept
Ovenschotel van shoarma, prei en puree420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje en paneermeel
- bouillonblokje, boter of margarine, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- boter of margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en boter of margarine
- boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 334 kcal | 16% | 1336 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 23% | 248 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |