Ovenschotel witte kool

Ingrediënten

+ -
print

Voor de puree:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. De fijnsnijden.
    De snipperen.
    De knoflook snipperen.
    De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
    De vuurvaste schaal invetten.
    De helft van de , de knoflook en de zacht bakken in de .
    erbij doen en rul bakken.
    Op smaak maken met en .
    uit de pan halen en even apart zetten.
    Andere helft van de zacht glazig bakken.
    erbij doen en 10 minuten meebakken.
    Op smaak brengen met , en kerrie.
    Aardappelpuree maken.
    De koken.
  2. Afgieten.
  3. Stampen met en zoveel warme toevoegen tot een dikke puree ontstaat.
    Het loskloppen en door de puree roeren.
    Op smaak maken met , en .
    Doe in vuurvaste schaal eerst de , dan het en dan de puree.
  4. Gladstrijken.
    Bedekken met plakken tomaat en dan de geraspte erover strooien.
    20 minuten in de oven tot de lichtbruin is.
25
25
25

Variaties op Ovenschotel witte kool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ovenschotel witte kool
VariatieAantalGang
Ovenschotel witte kool1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, boter, melk
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Ovenschotel witte kool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heel lekker voor het hele gezin.
Karen 13 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
644 kcal
32%2576 kcal
Vetten
45 g.
65%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel witte kool