Ovenschotel witte kool
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van GertJan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
aardappelen schillen, witte kool in stukjes snijden (geen repen),worst(en) in stukjes snijden, bakblik invetten met vloeibare bakboter. - Verwarm oven voor tot 150 graden.
Bereiding:
Voeg de kruiden en bouillonblokje aan witte kool toe en kook dit in ruim water samen tot kool beetgaar is. - Kook, eventueel met wat , gelijktijdig aardappelen tot beetgaar .
- Giet de witte af door vergiet en zorg ervoor dat er wat van het kookvocht bewaard wordt om het wat smeuïger te kunnen maken.
- Giet de aardappelen volledig af en stamp deze (niet helemaal pureren).
- Voeg na het stampen de witte en de gewenste hoeveelheid kookvocht toe en meng dit goed door elkaar.
- Let op, het mag best smeuïg zijn maar niet nat!
Schep het mengsel in een ingevet bakblik en spreid het gelijkmatig uit, spreid de geraspte uit over het mengsel en plaats het in een de voorverwarmde oven. - Haal uit de oven zodra de licht gebruind is.
Ook lekker om te maken
Variaties op Ovenschotel witte kool
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ovenschotel witte kool | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in rookworst en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 164 kcal | 8% | 656 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |