- klop de eiwitten met de helft van de suiker in 10 minuten goed stijf.
Klop de eidooiers au bain marie luchtig met de andere helft van de ,
- spatel daarna de eidooiers door de eiwitten(140 gram).
Spatel niet langer dan nodig is, om zo min mogelijk luchtigheid te verliezen,
- Meng de bloem(125 gram), maizena en het snufje zout(1 snufje) met elkaar en zeef dit in 3 delen door het ei-mengsel,
- spatel als laatste vlug de gesmolten boter door het beslag,
- doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm doorsnede; bak het moskovisch gebak in een voorverwarmde oven van 180 graden in 35 minuten goudbruin en gaar.
Open de oven tussentijds niet, anders zakt het gebak in.
Vulling:
- Laat de blikjes gecondenseerde melk 3 uren lang koken in een pan met ruim water, voor de bereiding van de dulce de leche.
Zorg dat de blikjes de hele tijd onder water blijven staan, om ontploffingsgevaar te voorkomen,
- Maak meringue-botercreme door de eiwitten(140 gram) eerst au bain marie te verhitten met de suiker(280 gram)(150 gram).
Doe dit net zolang tot de suiker(280 gram)(150 gram) volledig is opgelost en het mengsel flink heet is (dit duurt ongeveer 4 minuten),
- klop daarna het eiwit-mengsel met een mixer in 10 minuten op hoge snelheid tot stijve pieken,
- klop hier daarna, beetje bij beetje, de roomboter(280 gram)(80 gram) erdoor op middelhoge snelheid.
Als alle boter is opgenomen, klop je het mengsel daarna op hoge snelheid tot een lekker romig geheel,
- meng daarna het pakje puddingpoeder(1 pakje) door de botercreme en meng daar ook het merg van 1 vanillestokje(1 stuk) doorheen.
Dit zal een heerlijke bananencreme opleveren.
Opmaken van de taart:
- Snijd het moskovisch gebak horizontaal een keer doormidden,
- besmeer de eerste helft van het gebak met de inhoud van 1 blikje dulce de leche,
- leg hierop plakjes van een banaan
- smeer hier de helft van de bananencreme op en leg hier de tweede plak moskovisch gebak op,
- smeer hierop eerst weer de inhoud van 1 blike dulce de leche en doe daar bovenop de andere helft van de bananencreme.
Laat de bananencreme iets over de rand lopen en smeer ook de zijkant van de taart hiermee mooi strak aan,
- om de taart mooi af te maken kun je de zijkant van de taart aanzetten met kokosrasp
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
roomboter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter, melk, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.