PAASEICAKE
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Aluminiumfolie
- Spuitzak
- Bakvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Materiaal
15 lege eierschalen
Aluminiumfolie
Muffinbakvorm
Tornmesje (en cocktailprikker) of naald
Spuitzak (in mijn geval 4)
Voorbereiding
Eierschalen legen
Om de eierschalen te legen zonder ze te breken, gebruik je een naald of tornmesje. - Een tornmesje is handig, omdat deze steviger is en je kan na het maken van een klein gaatje het mesje gebruiken om het gat verder open te maken.
- Prik een gaatje aan de onderkant van het ei.
- Gebruik de naald of een cocktailprikker om de inhoud uit te laten lekken.
- Als alles uitgelekt is, doe je het ei in een bak met water en laat je ze vollopen met water.
- Laat ze even staan.
- Haal ze daarna weer uit het water en laat ze op een stuk papier uitlekken en drogen. (Tip:
- Je kan ook een paar dagen voordat je van plan bent de paaseicake te maken, de eierschalen al verzamelen.
- Anders heb je veel ei over.)
Basisdeeg
Maak het basisdeeg door eerst met te mengen tot een gladde mengsel (als de en niet goed met elkaar mengen, gebruik dan een mixer). - Voeg een voor een de toe, doe het volgende ei er pas bij als je het vorige ei er helemaal doorheen hebt gemengd.
- Zeef en door het deeg en meng het weer tot een glad mengsel.
Kleurvariaties
Om kleuren aan het deeg toe te voegen, verdeel je het deeg over vier gelijke schalen. - Voeg een bepaalde kleur toe en meng het goed door met een lepel totdat het deeg 1 kleur heeft.
- Wil je het deeg donkerder van kleur hebben, voeg dan wat extra kleurstof bij.
- Meng bij het rode en groene deeg ook respectievelijk de sinaasappel- en limoenrasp.
- Vul elke spuitzak met een kleur.
vullen
Om de te vullen zet je ze eerst in de muffinbakvorm. - Als de bakvorm te groot is, voeg je wat aluminiumfolie toe zodat de rechtop blijven staan.
- Zorg ervoor dat de opening van het ei groot genoeg is voor de tip van de spuitzak.
- Wees creatief en varieer met het spuiten van de verschillende kleuren in de eierschalen.
- Vul de eierschalen voor driekwart met het mengsel en maak de buitenkant van het ei met een doekje of stuk papier schoon.
- Verwarm de oven op 180 graden en bak de voor ongeveer 15-20 minuten.
- Het kan zijn dat er deeg door de opening naar buiten komt.
- Maak je daar geen zorgen over, die kun je later weghalen.
- De is klaar als een cocktail- of satéprikker er droog uit komt.
- Als de zijn afgekoeld, verwijder dan deeg dat uit de opening is gekomen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per cakeje | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 187 kcal | 9% | 2805 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 195 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |