Paddenstoelenburgertjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. De gedroogde paddenstoelen ongeveer 2 uur in 250 mililiter heet water laten weken of tot ze zacht zijn.
  2. Afgieten, maar 2 eetlepels weekvocht bewaren.
  3. Nog harde stukken paddenstoelen weggooien.
  4. smelten en de en paddenstoelen hierin fruiten.
  5. Knoflook toevoegen en 1 minuut meefruiten.
  6. Dan weekvocht erbij en al roerend nog 5 a 8 minuten fruiten.
  7. Dan toevoegen en nog 2 minuten of tot het vocht wat ingedikt is.
  8. Is het geheel te vochtig dan wat indikken met maizena of wat vocht weggieten.
  9. Dit mengsel in de keukenmachine doen samen met de , , en en en 3 a 5 minuten tot een samenhangend geheel laten draaien.
  10. Dit mengsel in een kom doen en bedekken en ongeveer 3 uur in de koelkast laten opstijven.
  11. Een lepel van dit mengsel op een toast leggen en met de lepel wat platdrukken zodat het een "hamburgertje" wordt.
  12. Klop de creme fraiche een beetje los en leg op elk burgertje een lepeltje creme fraiche en hierop een mooi peterselieblad.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
10 kcal
0%150 kcal
Vetten
1 g.
2%15 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paddenstoelenburgertjes