Paddenstoelensaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Sauzen en marinades
- Paddenstoelensaus2 recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Hak de gedroogde paddenstoelen en champignons in kleine stukjes.
- Doe de bospaddenstoelen, champignons en fond in een pannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft.
- Voeg de en de rode toe.
- Braad het vlees.
- Neem het uit de pan en houd het warm door het in aluminiumfolie te wikkelen en in een op 85°C.
- voorverwarmde oven te plaatsen.
- Blus het braadvet met wat water, roer het aanbaksel goed los van de bodem en giet bij de saus.
- Breng eventueel op smaak met wat of een stukje bouillonblokje.
- Pas op met , want de meeste kant en klare fonds bevatten al wat .
- Maak een papje van koud water en maïzena, breng de saus aan de kook en bind met het maïzenapapje.
- Of gebruik kant en klare sausbinder.
- Goed roeren en nog 2 min.
- rustig laten doorkoken.
- Geef deze saus bij gebraden rundvlees, kalfsvlees of wild.
Variaties op Paddenstoelensaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Romige paddenstoelensaus | 1 | Sauzen en marinades |
Varkensstoofpotje met romige paddenstoelensaus | 1 | Vlees |
Hertenbiefstuk met paddenstoelensaus | 1 | Wild |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 0 kcal | 0% | 0 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |